söndag 24 juli 2011

Mera bilder från Berlin

Här kommer fler bilder från Berlin, längtar tillbaka väldigt mycket just nu. Hade hellre glidit fram på en flodbåt än att sitta vid köksbordet och blicka ut över en disig och duggregnig trädgård.

Bilderna föreställer en flodbåt vid Tiergarten, TV-tornet, en fontän vid Alexanderplatz, Berliner Dom*2, kajen vid DDR museum där vi klev på vår flodbåt, en del av flodpromenaden med solstolar och palmer, Reichstag, Berliner Dom, Atles Museum, delar av Berlinmuren, Förintelsemonumentet och slutligen en vacker sol bakom flygplansvingen som fick avsluta våra härliga dagar i Berlin.

Att Berliner Dom dyker upp på så många bilder är ingen slump, det måste vara en av de vackraste byggnaderna vi har stött på under våra resor genom åren. Att den dessutom ligger vackert belägen med floden på den ena sidan och en härlig park på framsidan gör inte saken sämre. Dess vackra kupoler sticker upp och syns vida omkring i hela Berlin.

En bildkavalkad från vår resa till Berlin sommaren 2011

3 kommentarer:

 1. Ni verkar ha haft en underbar resa. Ha en fortsatt trevlig semester nu. Kram S

  SvaraRadera
 2. Läste dina inlägg om Berlin, vi funderar på att åka dit under september. Vi har en 10-årig son och undrar om ni har några tips på vad vi kan hitta på med honom där under två dagar. Jättefin blogg förresten, kommer att kika in här ofta framöver.
  Hälsningar Anna

  SvaraRadera
 3. Hej Anna,
  vad kul att du hittade till min blogg och att du gillade det du såg. Jag tror att din son kommer att gilla Berlin för det gjorde vår 11-åring. Han fick själv välja många av de ställen vi var till och då valde han att gå på Zoo, åka upp i TV-tornet samt att åka flodbåt. Sedan tyckte han att förintelsemonumentet var roligt eftersom man kan leka kurragömma mellan stenblocken. Om ni har många dagar i Berlin kan Tropical Island vara ett alternativ, det är europas största äventyrsbad (sex stycken Globen skulle kunna rymmas där) som ligger 6 mil söder om Berlin.
  Hoppas detta var till någon hjälp för dig och hör gärna av dig och berätta vad ni tyckte om Berlin.
  Trevlig resa!
  Kram Annica

  SvaraRadera