torsdag 21 juli 2011

Berlin 2011 ♥

Berlin var verkligen så där bra som man har hört att det ska vara, vi har visserligen inte testat partystaden Berlin utan bara utbudet på dagtid. Är helt klart mer än nöjd med våra dagar där.

Eftersom vi hade lillen med oss lät vi honom bestämma det mesta av vad vi skulle göra och första dagen valde han Berlin Zoo (tyvärr dog isbjörnen Knut i mars i år, men till lillens stora förtjusning har de istället en jättepanda vid namn Bao Bao), Zoo Aquarium samt TV-tornet. Vi hann med lite shopping på en stor galleria (Alexa) på Alexanderplatz samt att njuta av det vackra vädret i små parker samt lite överallt i staden. På väg från TV-tornet fick jag lite att säga till om också, så då avverkade vi Brandenburger Tor, Reichstag och området däromkring.

Dag två valde vi att ta en tur på floden Spree, vädret var fortfarande på vår sida med strålande solsken och runt 26 grader. Gled i sakta mak fram på floden under en timmes tid och fick se de flesta sevärdheter från båten. Efter lite lunch vid floden tog vi oss ner till Kurfürstendamm för att kika i lite affärer och därefter vidare mot Checkpoint Charlie, Berlinmuren samt Förintelsemonumentet.

Sista dagen åkte vi återigen en sväng till Alexanderplatz för att kika runt lite på Alexa, blev lite shoppat till oss alla. Tog oss även ner till Hauptbahnhof för att kika i lite affärer.

Vi köpte ett 48 timmars kort för att kunna åka gratis på tunnelbanan, och det kortet använde vi oss av flitigt. Berlin har ett av världens största tunnelbanenät (U-bahn) som är sammanbyggt med spårvagnsnätet (S-bahn) samt på många stationer även med tågnätet. Det gör att det är lätt att resa runt i Berlin, gäller bara att håller tungan rätt i mun när man kommer till det stora Hauptbahnhof. Billigt var det också, det kostade bara 20 SEK att ta sig från Berlins innerstad till flygplatsen Schönenfeld. Många av de som bor eller jobbar i Berlin har cykeln med sig på tunnelbanan, rätt så smart sätt att ta sig till och från jobbet.

Att det endast tar runt 1,5 timme med flyg till Berlin gör ju det hela ännu bättre, dessutom går det ju att hitta billiga flyg för jämnan med bl a Norwegian.
Delar av vår Berlinresa i bilder:
1. Berlinmuren
2. Skylten vid Checkpoint Charlie som säger att du nu lämnar amerikanskt territorium
3.TV-tornet
4. Brandenburger Tor
5. Berliner Dom
6. Bode Museum
7. En gorilla på Berlin Zoo
8. Förintelsemonumentet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar