lördag 14 maj 2011

Överstimulerad av all inspiration

Vi har kommit en lång bit när det gäller renoveringen av vårt hus, men det är ändå en bra bit kvar innan vi tagit oss genom alla måsten både in- och utvändigt. En del stora saker (badrum, tvättstuga, byte av tak & lägga om stengång och trapp) men främst massor av små saker (ni vet alla dessa små, små detaljer som man lär sig blunda för). Men jag hoppas många av dessa bitar faller på plats när badrumsprojektet är klart.

Skrubben är ett sådant exempel (på små projekt alltså). Vi flyttade en vägg för att få en större skrubb, men sedan stannade projektet upp i väntan på att badrummet ska renoveras. För just nu är dörren från tvättstugan inne i skrubben och den ska stängas för och ist ska tvättstugan byggas ihop med badrummet. I projekt skrubben ingår även att bygga för trappen samt organisera med hyllsystem och förvaring på ett bra sätt (och MYCKET VIKTIGT!!! wireless måste installeras i ALLA datorer så jag slipper alla dessa nätverkskablar som löper som spindelnät från skrubben till olika rum på ovanvåningen).

Trappen är ett annat projekt, för två år sedan slipade och målade vi samt tog bort spaljen. Men den måste byggas för och när det är klart ska vi bygga utdragbara lådor under trappen och voilá är trappprojekt helt färdig.

Ännu ett "litet" projekt på entreplanet är vår lilla, lilla hall som ska få en ny elcentral installerad samt en ny ytterdörr, saknas även lite taklister...sedan kan hallprojektet strykas från listan. Men taklisterna har inte kommit på plats i väntan på att garderoben ska väck mellan hall och badrum.

Som sagt var, många av våra projekt ligger i dvala i väntan på badrumsrusten som ska starta upp i dagarna. Var taggade till tusen igår när vi for till Gävle för att börja handla saker till rusten, men det slutade med att vi kom hem tomhänta och mer förvirrade. Jag känner mig extremt överinspirerad av alla intryck jag fått av alla bilder på badrum jag sett och allt jag läst. Så just nu vet vi varken in eller ut...men snart så...

Har bakat på fm medan maken och tonåringen städat uteförrådet, sedan har jag och mellansonen krypit runt på alla fyra och rensat ogräs. Städningen inne spar vi tills imon innan kalaset.

Älskar ordning och reda och var sak på sin plats ♥.Här syns verkligen alla dessa små detaljer som ännu inte är åtgärdade i vårt hus. Ska bli skönt den dagen vi slipper se in i skrubben genom trappen och ännu skönare om vi någon gång får utdragbara lådor under trappen (ett måste då garderoben som ska rivas innehåller MASSOR av skor som måste ha någon annanstans att förvaras i).
På ovanvåningen skymtar den nya svarta träväggen och det vitmålade vitrinskåpet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar