fredag 15 april 2011

Det forsätter att brinna på Sandvik

Vaknade i morse av att maken ringde från jobbet och talade om att det brinner kraftigt i en betningsanläggning på Sandvik. Dock inte på vårat företag utan ett annat av Sandviks bolag i Sandviken lokaliserat på samma fabriksområde.

Klockan 03.40 ljöd flyglarmet i Sandviken och Gävle, hela vår familj sov tydligen alldelens för djupt då får vi märkte ingenting. Sedan blåste de faran över vid strax före sex (även denna signal missade vi hmmm). Nu var det ingen fara för vår del för vi var ju redan inne med fönster och dörrar stängda, men otäckt ändå att vi inte vaknar av larmet...tänk om det är en riktig katastrof nästa gång och vi bara sover lungt vidare?!

Det brinner fortfarande, även om branden nu är under kontroll, och de tror att släckningarbetet ska fortgå hela dagen, taket på byggnade har rasat in och det brinner i lite angränsande lokaler. Jag passerade en bit därifrån för en timme sedan och brandröken var endast begränsad till brandområdet nu. Anledningen till flyglarmet var helt enkelt att de då inte visste om det fanns en massa kemikalier som brann och därmed gjorde brandröken livsfarlig att andas in. Nu sägs det att den är lika "ofarlig" som röken från en vanlig brand, dvs att man ska inte stå mitt inne i den och andas in röken men det är ingen fara för oss som är en bit därifrån.

Under två timmars tid i natt stängdes all buss- och tågtrafik till Sandviken av, inga bussar och tåg fick alltså passera Sandviken, men nu flyter trafiken på som normalt igen.

Hela industriområdet är utan gasol just nu, men gasolleveranserna kommer att återupptas under förmiddagen.
Göranssonska skolan som ligger precis bredvid branden hålls stängd idag pga av problem med elförsörjningen, de hundratal anställda på det bolag där branden härjar får även de stanna hemma idag. Annars flyter allt på precis som vanligt just nu.

Nu hoppas jag bara att de får bukt på branden snart så att de kan börja se över skadorna samt starta upp saneringsarbetet så att det blir en normal vardag för de som jobbar där igen.

Otäckt när sånt här händer, vi får vara glada för att det inte blev värre än det nu är.
Bilder lånad från gd.se

3 kommentarer:

 1. Jag vaknade i alla fall av larmet, bor i Gävle o ramlade nästan ur sängen i natt!

  Hittade din fina blogg när jag googlade på branden.

  Återkommer nog hit igen! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Vi vaknade inte heller, lite läskigt när man tänker efter. Usch!!

  SvaraRadera
 3. Tack Katarina och välkommen åter =)
  Verkar som om larmet låter mer i Gävle, för alla jag har pratat med i Gävle har vaknat av larmet, men vi som bor närmare (och för min del är det inte långt till tornet där högtalaren sitter) har lugnt sovit vidare...skrämmande.
  Trevlig helg på dig med!
  /Annica

  SvaraRadera