fredag 29 april 2011

Bombdåd i Marrakech

Hur skyddar man sig mot självmordsbombare och annat pack???

Tror inte man kan göra det, så det är bara att leva livet med tron att händer det så är det menat att hända. Man kan givetvis undvika vissa ställen som man vet att det riktas direkta hot mot, men är man på resande fot vill man ju uppleva alla dessa turistfällor som lockar till sig både turister och terrorister. Och i många städer måste man ju använda tunnelbanor och bussar för att ta sig runt.

Jag tillhör inte de som oroar mig för att saker ska hända, är nog mer orolig att bli överkörd i en del länder där folk inte gått i körskola på samma sätt som vi gör hemma i Sverige.

För bra precis tre månader sedan satt jag och maken vid två tillfällen och åt mat på den mysiga restaurangen Argana i Marrakech och i går vid lunchtid sprängdes en bomb på just detta ställe. 16 personer omkom och ett tjugotal är skadade. Otäckt att veta att vi satt där men solens värmande strålar i ansiktet och tyckte livet var så mysigt och nu händer detta.

Men som sagt var, antingen utsätter man sig för lite risker eller så får man helt enkelt stanna hemma i stan resten av livet. Men för vår del är det ett lätt val, för vi vill fortsätta upptäcka världen.


Den översta bilden har vi knäppt när vi var i Marrakech i januari, de andra två har jag lånat från Aftonbladet och Expressen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar