torsdag 14 april 2011

Berlin - årets semesterplan

Maken är svag för billiga flygbiljetter, han kan liksom inte låta bli att köpa flygresor titt som tätt för de är så billiga. Och jag och barnen är ju inte sena att hänga på om han frågar om vi ska åka hihi

Så nu är sommarens lilla tripp bokad, det blir 3 nätter i Berlin. Därmed fick Ystad och deras underbara pizzor på restaurang Prins Charles stryka om foten. Har ni vägarna förbi Ystad så passa på att ta en lunch på Prins Charles, för det är verkligen ett ställe vi längtar tillbaka till. Sedan är ju Ystad och området däromkring helt fantastiskt att besöka så man behöver ju inte enbart åka dit och äta pizza =)

Först var det Prag som var resemålet, men när de två små ville följa med så blir Berlin lite bättre. Mellansonen har läst och sett mycket om Andra Världskriget så då kan vi passa på att besöka lite museum medan vi är där. Jobbiga saker får man nog se på dessa museum och jag vet vem som kommer att gråta som ett litet barn (läs jag), men jag tycker det är extremt viktigt att alla barn, och vuxna med för den delen, är väl medveten om vad som hände under Andra Världskriget!

Vi får lätta upp stämningen lite med Berlin Zoo, någon mysig park och massor av glass...för givetvis beställde vi fint väder tillsammans med flygbiljetterna =)

Äldsta sonen stannar hemma så nu ska vi jaga "barnvakt" som kan sova här dessa tre nätter. Har ju både en underbar mamma och lika underbar syster som sällan säger nej (fjäsk, fjäsk haha). Och är det fint väder hemma i Sverige så vet jag att Syster Yster mer än gärna spenderar någon timme i solstol på vår altan.

Mellansonen tittade dock lite skeptiskt på oss när vi sa att vi skulle till Tyskland för jag och maken har kört en intensiv övertalning gällande språkvalet inför sjuan där sonen ville läsa Tyska och vi talade om att det var mycket bättre med Spanska. Så han valde Spanska och då bokar vi en resa till Tyskland haha.
Men vi står fast vid att Spanska är ett vettigare språk att lära sig, det talas av en stor del av jordens befolkning.


Alla bilder är lånade från Wikipedia och föreställer uppifrån och ner:
1. Gedächtniskirche (Berlin Eiermann Memorial Curch)
2. Rotes Rathaus (Berlins parlamentbyggnad)
3. Treptowers och Molekylmännen
4. Berliner Dom
5. Brandenburger Tor
6. Delar av Berlin muren

1 kommentar:

  1. Ni kommer få det super!! Berlin är jättefint och det finns mycket nyttigt för barnen att se. Nu är det ju länge sen jag var dit, men att få åka till ett konsentrationsläger var stort!!

    Tack för grattiset!! :)

    SvaraRadera