onsdag 16 mars 2011

Charles Philipper - underbart goda biskvier med After Eight

En av kollegorna är en sjujäklar bagare, han gillar att experimentera och hitta på nya saker. Har aldrig smakat några godare biskvier än de han bakar och nu sist när det var hans tur att ha fika gjorde han en ny sorts biskvier som han döpte till Charles Philipper...mmmm underbart goda...vattnas i munnen bara jag tänker på dem.

I dag fick jag receptet på mailen och någon dag när jag har gott om tid ska jag ge mig på att baka dem

Ingredienser:
200 g mandel
ett paket florsocker
2 ägg
100 g smör
2 msk kakao
1/2 tsk kaffe
1 ask After Eight
1-2 frp blockchoklad

Mandelbottnar:

200 g mandel
3 1/4 dl florsocker
2 äggvitor

Gör så här:
1. Mal mandeln och rör ihop alltihopa. Låt det stå 10 minuter, så blir smeten enklare att klicka ut.
2. Använd två matskedar och klicka ut till lagom stora klickar på ett bakplåtspapper.
3.Grädda i ca 200 grader 10 min, men provgrädda en först, för man ser inte på dem när de är färdiga och de kan lätt bli för hårda och torra.
4.Låt dem kallna ordentligt. Om de är varma eller ljumna, blir det problem med att smörkrämen inte vill fastna.

Smörkräm:
100 g smör
1 ½ dl florsocker
1 äggula
2 msk kakao
½ tsk kaffe

Gör så här:
1. Låt smöret ligga framme ett par timmar först så att det inte är för hårt. Alternativt kan man värma det försiktigt i mikron, men det kan lätt smälta för mycket.
2. Rör ihop alltihopa i en bunke med en elvisp.
3. Bryt blockchokladen i bitar och lägg den i en djup tallrik som du ställer över en kastrull med kokande vatten, så att chokladen smälter.
OBS! Det får inte komma vatten i chokladen. Chokladbadet måste vara så djupt att det går att doppa ner hela översidan av biskvierna utan att "slå i botten". Men man kan vicka och vrida lite vid doppningen.
4. Klistra fast en after- eight på varje madelbotten med smält choklad som klister.
5. Bred på smörkräm på alla bottnarna.
6. Kyl ner de bredda bottnarna lite så att smörkrämen inte tenderar att smälta när chokladen ska på.
7. Håll biskvierna i kanten upp-och-ner och doppa snabbt i den smälta chokladen.
Om chokladen är för varm eller om man håller biskvien för läggen nere i chokladen, smälter smörkrämen och då rinner chokladen av.
8. Lägg dem att svalna på bakplåtspapper
Bild lånad från kokaihop.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar