måndag 21 februari 2011

Valnötskaka

Som alltid när jag känner mig nere tar jag mig till en av följande två saker: bakning eller städning.
Idag var det bakningen som vann dragkampen. Medan sonen bakade ljuvligt goda chokladmuffins så slängde jag ihop en minst lika god valnötskaka.

Ingredienser:
150 g mörk blockchoklad
200 g valnötskärnor
3 ägg
1,5 dl råsocker
1 msk kaffe

Gör så här:
1. Smörj och bröa en form med avtagbara kanter, ca 21 cm i diameter.
2. Bryt blockchokladen i bitar och mixa i matberedare tillsammans med nästan alla valnötskärnor (spar några till dekoration).
3. Tillsätt ägg, råsocker och kaffe och mixa allt till en jämn smet.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter i 175 grader.
5. Låt kakan svalna.
6. Sikta florsocker över och dekorera med de kvarvarande valnötskärnorna.




Ett enkelt och smart sätt att piffa till sina bakverk är att klippa ut mönster i lite tjockare papper/kartong, lägga det på
kakan och sedan pudra med florsocker ovanpå

1 kommentar: