lördag 19 februari 2011

Moodboard från Tibro Kök

Hos Tibrokök kan man göra en alldelens egen moodboard genom att välja 2 bilder av 8 i 8 olika steg. Bilderna du valt läggs i ett stort kollage, en så kallad moodboard och till det får man en procentuell fördelning mellan de olika kökstyperna som de har.

Mitt resultat:
Klassiska: 14%
Nordiska: 21%
Romantiska: 35%
Strama: 28%

Så här skriver Tibrokök om de olika kökstyperna
Klassiska Kök:
Den klassiska stilen har höga skåp som utnyttjar takhöjden maximalt och avslutas med dekorerade krönlister. Där behövs allt som oftast en köksstege för att nå allra längst upp till toppskåpen. Vitrinluckorna med spröjs är ett måste. Den klassiska stilen är tidlös och känns alltid ombonad

Nordiska Kök:
Ett stort och traditionellt kök med massiva träluckor i både över-och underskåp är synonymt för den nordiska stilen. Ingen annan stil präglas så kraftigt av rejäla naturmaterial som sten och trä samt inslag av glas. Luckan är slät eller har en kraftig ramspegel. Till det följer ofta flera praktiska lösningar med inbyggda hyllor, vinställ och jalusiskåp som utnyttjar hela rummets kapacitet. Det hela matchas upp med rostfria köksmaskiner och avslutas med kraftiga beslag.

Romantiska Kök:
Ett romantiskt kök kan vara beläget såväl ute i skärgården som i en skånelänga. Det har ofta något mindre proportioner på skåpen men det saknas aldrig pärlspont och dekorerade vitrinluckor. Att arbeta med innanpåliggande luckor och noggrant utvalda beslag i form av skålhandtag och porslinsknoppar är ett sätt att förstärka stilen ytterligare och ge den en touch från förr.

Strama Kök:
Det strama köket är rent och enkelt. Trä i kombination med laminat eller målat. Gärna annorlunda träslag som bambu eller valnöt. Oftast väljs överskåpen bort till förmån av öppna hyllor eller en fanerad fondvägg. Skåpens beslag är diskreta med infällda grepplister. Med stora luftiga ytor och återhållsam inredning är normen satt för det strama köket.

Själv skulle jag nog klassa vårat kök som det Nordiska köket med ett litet inslag det klassiska och det strama. Det romatiska kommer även det in då hela ytterväggen är vitmålad pärlspont.

Moodboard från Tibrokök.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar