torsdag 6 januari 2011

Shortbreads med mjölkchoklad

Shortbreads är otroligt populärt i både Skottland och England, tänkte ta och testa att baka denna variant av shortbreads någon dag.

Antal: ca 30 st

Ingredienser
2,5 dl havregryn
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
275 g rumstempererat smör
2 dl råsocker
200 g mjölkchoklad
2 msk råsocker

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Mixa havregrynen i en matberedare och blanda dem sedan med vetemjöl och salt.
3. Vispa smör och 2 dl råsocker poröst.
4. Hacka chokladen grovt.
5. Tillsätt mjälblandningen och den hackade chokladen, knåda till en fin deg.
6. Tryck ut degen i en bakplåtsklädd form, 25*35 centimeter.
7. Nagga kakan med en gaffel samt strö över 2 msk råsocker.
8. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter eller tills dess kakan är gyllendrun.
9. Låt svalna i formen ca 5 minuter innan den får kallna på galler.
10. Skär kakan i rektangulära bitar.

Bilden är lånad från chocolate & zucchini

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar