söndag 9 januari 2011

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Antal: 12 stycken
Tidsåtgång: 30 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur: 200º

Ingredienser
2,5 dl råsocker
4 ägg
2 dl solrosolja eller majsolja
2 dl vetemjöl
0,5 msk malen ingefära
2 tsk mortlade kardemummafrön
0,5 tsk riven muskotnöt
1 tsk bakpulver
2 dl finrivna morötter

Topping:
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk rivet citronskal
syltad ingefära

Gör så här
1. Vispa socker, ägg och olja pösigt med elvisp.
2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner mjölblandningen och de rivna morötterna.
3. Ställ tolv muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten.
4. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
5. Låt kallna.
6. Vispa philadelphiaost och florsocker med elvisp.
7. Rör ner citronskalet.
8. Bred toppingen på muffinsen.
9. Skär den syltade ingefäran i millimetertunna skivor och garnera

Ännu ett smarrigt recept jag bara måste testa, fast den syltade ingefäran står jag nog över.
Bild och recept lånad från coop.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar