lördag 15 januari 2011

Millenium-serien stor i USA

Det är svårt att bli så mycket större än den bortgågne Stieg Larsson är just nu i USA. När USA Today summerar årets bäst sålda böcker tar Millenium-serien GULD, SILVER OCH BRONS. Försäljningen väntas vara fortsatt stark under 2011 och dessutom bör den få en extra skjuts när den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor når biograferna i december, där Stellan Skarsgård kommer att spela Martin Vanger.

Sverige och svenskar är populära i USA just nu...

Tittar vi på de svenska skådespelarna är Malin Åkerman, Stellan och Alexander Skarsgård samt Noomi Rapace några av snackisarna i Hollywood.

Axwell, Max Martin, Red One och Johan "Shellback" Schuster är några av de svenska låtskrivare som ständigt har låtar med på den amerikanska Billboardlistan.

Ur familjen Skarsgård kanske vi kan vänta oss fler storstjärnor, den senaste familjemedlemmen som verkligen satsar är 20-årige Bill Skarsgård. Han gjorde visserligen skådespelardebut redan som 9-åring men under 2010 bestämde han sig för att det är just det här han vill sats på. Hans syns i två svenska långfilmer inspelade 2010: I rymden finns inga känslor och Himlen är oskyldigt blå.

Stellan Skarsgård är pappa till sju barn, (Alexander, Gustaf, Samuel, Bill, Eija, Valter och Ossian) sex söner och en dotter, så det finns lite att plocka från. Alla utom en av dem har gjort någon typ av skådespelarinsats (yngste sonen Ossian är född 2009 så han har inte hunnit med det ännu). Två av dem har ändå valt helt andra karriärer, Eija satsar på sin modellkarriär medan Samuel gått i sin mammas fotspår och utbildats sig till läkare.

Jag har både läst böckerna och sett filmerna och ser med spänning fram emot premiären av den amerikaska versionen.

Bilden är lånad från adlibris.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar