lördag 25 december 2010

Knäck i micron

Ingredienser
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 dl socker
25 st skållade sötmandlar

Gör så här
1. Hacka mandeln (eller använd hackad, skållad mandel)
2. Ställ ut 40 knäckformar på en bakplåt (Tips! fukta plåten lite så välter inte knäckformarna lika lätt)
3. Blanda grädde, sirap och socker i en värmetålig bunke
4. Ställ bunken utan lock i mikron och kör på högsta effekt i 8 minuter
5. Rör i mandeln
6. Häll smeten i knäckformarna
7. Låt svalna för att få dem sega och goda



Knäck är ju så otroligt gott, men tidigare var det lite tidskrävande att göra.
Dessa knäck som man tillverkar i mikron går tokenkelt och fort att fixa till.
Men smaken är densamma - mumsigt värre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar