torsdag 23 december 2010

Julgodis - färdigt för i år

Blev inte alla de sorter jag hade tänkt mig, tiden räckte inte till. Men några sorter blev det iaf =)

Då jag hade massor av nougat över passade jag även på att baka Wienernougat.

Så nu är bordet i uterummet fullsmockat med julgodis på avkylning.

Monika Ahlbergs underbara wienernougat

Sött och gott till kaffet. Tydlig choklad- och nougatsmak. Krämig och alldeles underbar.

Ingredienser

100 g flagad mandel
250 g nougat
150 g mörk choklad

Gör så här

1. Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna. Ställ åt sidan.
2. Ställ en skål eller tallrik över en kastrull till hälften fylld med kokande vatten.
3. Smält nougaten i ett vattenbad.
4. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet.
5. Blanda ner den rostade mandeln.
6. Häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper.
7. Låt stelna och skär sedan i bitar.

Bild och recept lånad från recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar