söndag 21 november 2010

Leilas chocolate cheesecake

Den här bjöd min kollega på härom veckan, jag var inte där och testade den just då men den fick väldigt bra betyg av de som åt den. Måste testa och baka den någon gång.

Ingredienser
200 g digestivekex
200 g maryland cookies
2 msk kakao av god kvalitet
125 g smör
2.5 dl kesella
400 g philadelphiaost
1 dl strösocker
1 st färsk vaniljstång
3 st ekologiska ägg
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
1 st näve pekannötter
Kakao (att pudra över)

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.
3. Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
4. Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna. Sänk ugnen till 130 grader.
5. Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
6. Rör ner ett ägg i taget.
7. Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
8. Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.
9. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.
10. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering.
11. Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kakao.

OBS! Kakan ska stå i kylen minst en timme innan den kan serveras.

Bild och recept är lånad från recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar