söndag 17 oktober 2010

Frusen marängtårta med chokladmousse

Fick bli en variant av den frusna sommartårtan med maräng till efterrätt igår, och den gick hem hos alla. Hela tårtan gick nästan åt fast vi inte var så många som åt, så det måste väl vara ett gott betyg. Mormor tog flera tårtbitar och önskade sedan tårtan på sin 85-åriga födelsedag om några veckor. Maten var även den jättegod så alla var mätta och glada.

Ingredienser
1 förpackning marängbottnar
1 förpackning Ekströms Fresta Chokladmousse med crisp
1 förpackning Milda Vaniljvisp
Riven choklad, gärna mörk choklad med hallon eller blåbär
Blandade bär, tex. hallon, björnbär, blåbär och jordgubbar

Gör så här
Lägg ner marängbotten i en form med löstagbar kant.
Vispa chokladmoussen och bred ut den på marängbotten och ställ den i frysen minst en halvtimme.
Vispa vaniljvispen hårt och bred ut den över chokladmoussen.
Ställ in i frysen i minst fyra timmar.
Garnera med riven mörk choklad och färska bär.
Låt stå framme en liten stund så den inte är helt stelfrusen vid serveringen.

Frusen marängtårta med chokladmousse på mitt härligt somriga tårtfat från Bruka Design (äntligen fick det komma till användning)

1 kommentar:

  1. Mums, ser tok god ut!
    Perfekt recept för mig som kommer ha en liten på armen när maken fyller år i december!

    Tack!

    SvaraRadera