lördag 23 oktober 2010

1,5 kubik ved fick avsluta vår utedag i solskenet

I dag har vi haft kallt men soligt, så det var bara att passa på att spendera dagen i trädgården. Imorgon ska det bli regn och då vill jag helst slippa gå ut.

Har krattat, sugit och blåst löv så det står härliga till. Framsidan och den gemensamma vägstumpen är ren och fin men baksidan har inte tinat upp på hela dagen så löven sitter fastfrusen i gräset. Vid fyratiden kom mannen med släpvagnen lastad med 1,5 kubik ved som skulle bäras till baksidan och staplas i vedförrådet.

Barnen har roat sig med att hugga hål på isen på dammen, de lyckades inte förren de fick låna grannens minislägga, isen var 5 cm tjock. Tänk att det kan vara så roligt med lite is. Nu väntar de ivrigt på första snön (de få flingor som föll härom dagen räknas inte tycker jag) så de kan ha lite snöbollskrig =)

Dags att ta tag i middagsplanerna, får bli något lättlagat när de redan ätit strimlad fläskytterfilé i pepparsås med potatisgratäng till lunch. Efter det får det bli en kort stund i soffan för sedan hägrar sängen, känner mig helt färdig efter allt jobb och uteluft.

Nu har lördagsmyset infunnit sig med tända ljus både utomhus och inomhus.
Är riktigt mysigt på baksidan om kvällarna när utebelysningen och lyktorna är tända.
Inte för att vi är ute och ser hur mysigt det är, men igelkottarna på väg i vinteride kanske uppskattar det =) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar