söndag 12 september 2010

Tallinn

Några fjuttiga timmar i Tallinn gav oss vuxna mersmak, skulle gärna åka dit igen men då med en hotellövernattning och inga barn. Barnen var tysta och glada första tre timmarna vi traskade runt i gamla staden, men sedan började de knorra allt mer högljutt, de var duktiga tycker jag för hur kul är det som barn att traska runt och titta på en massa gamla byggnader?

Tallinn, eller rättare sagt den Gamla Staden i Tallinn var en otroligt mysig och trevlig stad. Här hade jag gärna traskat runt i flera dagar och testat de olika mysiga restaurangerna och kafeérna. Uteserveringar överallt bland alla dessa mysiga, vackra, gamla hus och kullerstensgator.

Vi hann inte med att se ens en bråkdel av Tallinn på de få timmar vi var där, och shopping hann vi inte alls med förutom en kort sväng in på ett stort varuhus i närheten av hamnen. Det enda vi hittade att köpa var en jättesnygg Peak huvtröja på halva priset till tonåringen.

Efter att ha varit upp en sväng till hytten för kisspaus och byte från jeans till mysbyxor för lillen klev vi av båten igen och strosade runt i några av alla de spritbutiker som finns i Tallin. En av dem vi var in i var gigantisk, hyllmeter efter hyllmeter med alkohol. Vi kom därifrån med två flaskor vin, för även om det är billigt så har vi redan välfyllda skåp därhemma. Väl ombord på båten igen blev det lite mer inköp, bl.a. tre flaskor årgångsvin till min morbror som fyller år i morgon, parfym till lillsnuttan som fyller år idag samt en flaska vin och fyra flaskor Bacardi Razz/Grand Melón/Limón till oss själva.

Själva båtturen var väldigt trevlig bortsett från maten, åt buffé första kvällen och den var verkligen ingen höjdare. Andra kvällen åt vi i cafeterian och min sallad var väl helt ok, men makens köttbullar med gräddsås såg jätteäcklig ut och tydligen smakade den värre än den såg ut. Torsdagkväll var vi och såg ett uppträdande som både vi vuxna och barnen tyckte var jättebra. Annars tog vi det mest lugnt, spelade lite kort och väldigt mycket airhockey (majoriteten av vinster för mig hihi). Lördagkväll blev det filmtajm i hytten och en massa sömn. Alldelens lagomt utvilande och rolig resa =)

Ett av tornen i Viruporten, Gamla Staden, Tallinn

Rådhustorget, jättemysigt med alla restauranger och kafeér med uteserveringar. Vi åt en mycket god med dyr lunch på en restaurang vid namn Old Estonia.

En av alla mysiga "krims krams butiker" i Gamla Staden, Tallinn

En av alla mysiga uteserveringar i Gamla Staden, Tallinn

Ännu en mysig uteservering i Gamla Staden, Tallinn
På väg från hamnen mot Gamla Staden, det höga kyrktornet till höger tillhör Sankt Olaikyrkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar