tisdag 14 september 2010

Nervös som bara den


I morgon ska jag stå inför en samling människor och prata...på engelska...jag kan inte prata engelska när folk tittar på...jag kan bara prata engelska hemma eller utomlands där ingen känner mig. Jag blir afasins frontfigur när jag placeras i ett slutet rum tillsammans med folk som tittar på mig och förväntar sig att jag ska säga något bra =(

Slog upp ordet nervositet i min favorit wikipedia och det var ju som att läsa om mig själv:
Nervositet är en benämning på ett känsloläge där personen ifråga känner en oro eller har ett ångestfyllt förhållande till något som skall ske. Ångesten, som är utfallsrelaterad, kan antingen bero på att personen inte vet vad som kommer att ske, eller inte vet hur det som sker kommer att tas emot av andra.
Närbesläktade begrepp
Prestationsångest är när en individ är nervös över att inte räcka till eller så är de egna kraven (eller den egna uppfattningen hur kraven är ställda) så högt ställda att personen känner en djup ångest inför utförandet - en skräck inför faktumet att inte räcka till.
Scenskräck eller rampfeber är en typ av nervositet inför att behöva framträda inför publik
Överkänslighet är när individen blir nervös inför mycket små irritationsmoment.
Fjärilar i magen används som en talande beskrivning av en lättare nervositet
 
Tanken var ju att jag skulle ha läst på, tränat massor och bara nött in alla ord och meningar jag skulle säga, men det kom något i vägen...en massa andra arbetsuppgifter och nu sitter jag här kvällen innan och undrar hur i hela fridens namn ska lilla jag kunna uttala ord som advantage, predetermined, fluctuations och prohibited utan att tungan slår knut på sig själv eller munnen blir så torr att tungan fastnar i gommen...känner mig rätt så torr i munnen redan nu faktiskt.
 
Finns inget annat att göra än att bädda ner sig i sängen, läsa materialet högt några gånger och sedan spendera natten i kraftig ångest, vridandes mellan svettiga lakan och hoppas att morgondagen kommer och går lika snabbt som alla andra dagar.
Bilderna är lånade från ka.se


1 kommentar:

  1. DU kan klara ALLT Acka!! Andas lugnt och tänk inte på de du pratar inför, försök att bara ta det lugnt! :) <3

    SvaraRadera