måndag 20 september 2010

Kycklingfilégratäng

Ingredienser
9 hg kycklingfilé
1,5 röda paprikor
1/2 st purjolök
3 pkt bacon
2 st tärningar mörk oxbuljong
7,5 dl grädde (matlagning eller standard spelar ingen roll)
3 hg Flöde Pikantost
Salt
Svartpeppar
Curry

Gör så här
1. Skär kycklingfilén i 2 cm tjocka skivor, bryn i stekpanna med salt och lite svartpeppar.
2. Lägg kycklingfilén i en ugnsfast form.
3. Klipp bacon i bitar och stek dem knapriga, strö dem sedan över kycklingfilén.
4. Sikta rikligt med curry över baconet och kycklingfilén i den ugnsfasta formen.
5. Strimla paprikan och purjolöken och strö den över curryn.
6. Smält osten i en del av grädden i en kastrull, rör hela tiden så det inte bränner fast. När osten smält häll i resten av grädden samt buljongtärningarna. Låt det puttra någon minut så allt löst upp sig och blandats med grädden.
7. Häll ostsåsen i den ugnssäkra formen.
8. Grädda i ca 20 min i 225° eller tills dess gratängen fått fin färg.

Serveras gärna med ris och en fräsch grönsallad.

Kycklingfilégratängen före och efter tillagning. Gäller att inte ta för lite sås, får då blir det inte bra efter 20 minuter i ugnen.

1 kommentar: