fredag 3 september 2010

Ananaspaj

I dag på fredagsfikat på jobbet bjöds det på en ananaspaj som var så god att jag var tvungen att be om receptet. Ska kanske testa att göra den redan i morgon när mamma och mormor kommer på lite mat hos oss.

Ingredienser pajdeg
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ingredienser fyllning
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
420 g krossad ananas (tre små burkar)

Gör så här
1. Blanda samman smör, socker, mjöl och bakpulver i en matberedare.
2. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter.
3. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker och creme fraiche, blanda i avrunnen krossad ananas.
4. Häll fyllningen på pajdegen.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 40 min.
6. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.


Bilden lånad från Sandras blogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar