lördag 21 augusti 2010

Kyckling med cashewnötter på thailändskt vis

Har inte testat denna maträtt ännu, men det låter som min typ av mat. Ska försöka komma ihåg att köpa hem alla ingredienser till nästa helg och testa då.

Ingredienser:
1 vitlök, hackad
300 gram kycklingfilé(er)
50 gram cashewnötter
1 st gul lök(ar), skivad
1 st röd paprika, strimlad
1 st purjolök(ar), skivad
0,5 huvud blomkål
0,5 huvud broccoli
8 msk oystersås
0,5 tsk Thai svampsås, eller fisksås
1 nypa(or) socker
8 msk vatten

Garnering
torkad thaichili

Tillagning
1. Fräs vitlöken i olja, lägg sedan i kycklingen och stek på hög värme i ca 3-4 minuter.
2. Tillsätt övriga grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen.
3. Tillsätt oystersås, vatten, thaisvampsås och socker.
4. Lägg till sist i cashewnötterna och garnera med torkad thaichili. Servera med ris eller nudlar.

Bild och recept lånad från tasteline.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar