onsdag 21 juli 2010

Förrådsbygge dag 2

Nästan hela dagen har gått åt till att bygga på förrådet, stratade morgonen med att hämta hem 14 st till lecablock som vi sedan grävde, vägde in och svor i massor över. Varje gång vi fixade höjden på en sten var minst två andra i fel höjd *grrr*
.
Till slut fick vi nöja oss även om det bar emot att det inte var exakt på mm rätt, men vi insåg att det skulle bli dårhuset nästa om vi fortsatte att gräva. Dags för hörnstolpar, väggar, fönster och dörrposter. Vid 16 gav jag upp och åkte till affären för att handla. Fick med mig både en ny ros till framsidan samt de sista två säckarna med marmorkross.
.
Sedan var det bara att sätta igång och grilla, svärmor med sambo samt mannens bror med familj från Malmö kom förbi på lite mat och dryck. Innan de fick något i magen fick de snällt hjälpa till med förrådet...man är väl inte dum heller =)
.
Nu ska jag ner och slutföra kvällens projekt...frosta av frysen...borde ha gjorts redan i vintras men bättre sent än aldrig.
.
Framåt 17.00 när vi lade ner byggandet för dagen såg det nästan färdigt ut. När väl hörnstolparna var på plats skulle man enkelt och smidigt trä ner virket i skåror och på sponten. Taket som förhoppningsvis kommer på under morgondagen blir nog inte riktigt lika roligt och enkelt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar