söndag 9 maj 2010

Fragilité - mjuk mandelmarängstårta


Ingredienser
Bottnar
190 g mandelmassa
0.5 dl mjölk
6 st äggvitor
3 dl strösocker
3 msk mandelspån

Smörkräm
100 g rumsvarmt smör
50 g hallonpuré (mixade och passerade bär)
1 dl florsocker
1 st ägg

Garnering
Florsocker att pudra över
Hallon

Gör så här
1. Bottnar: Riv mandelmassan och blanda med mjölken.
2. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum.
3. Blanda ihop skummet med mandelmassesmeten.
4. Spritsa eller bred ut smeten till 3 runda bottnar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspappersklädda plåtar.
5. Strö mandelspån på en av bottnarna, den som blir toppen på tårtan.
6. Grädda bottnarna i mitten av ugnen på 175 grader ca 10 minuter.
7. Smörkräm: Se till så att alla ingredienserna till smörkrämen är rumstempererade och vispa dem till en lätt och luftig kräm.
8. Fördela smörkrämen på två av bottnarna och lägg den med mandelspån ovanpå.
9. Pudra över florsocker och dekorera med hallon och gärna vackra blommor.

Bild och recept på denna härliga tårta är lånad från recept.nu som i sin tur lånat den från boken "Tårtor och bakelser från en liten smula" av Therese Baalack.
Tänkte jag skulle baka denna tårta nästa söndag när tonåringen fyller 14 år.

1 kommentar:

  1. Åh den lät supergod!! Måste också testa. :)

    SvaraRadera