lördag 8 maj 2010

Filmtips

Jag hann med att se sex nya filmer under våran flygresa till och från Bali, måste få säga att jag lyckades pricka in bara bra filmer =)

Sherlock Holmes (Robert Downey Jr, Jude Law)
Belönad med en golden globe® i kategorin bästa skådespelare i en komedi eller musikal Robert Downey JR. Se den legendariske mästerdetektiven i den coolaste tappningen genom tiderna, förvandlad till en fullfjädrad actionhjälte - våghalsig, rolig och med ett skarpsinne som inget undgår. Regissören Guy Ritchie lyckas skapa en fräck, fartfylld film full av förbryllande ledtrådar, halsbrytande scener och oväntade vändningar. Och som kronan på verket gör Robert Downey Jr. och Jude Law lysande prestationer i rollerna som Sherlock Holmes och Dr. Watson.

Text och bild lånad från cdon.se

Shutter Island (Leonardo DiCaprio, Max von Sydow)
Året är 1954, mitt under det brinnande Kalla kriget. Sheriff Teddy Daniels och hans nye partner Chuck Aule kallas till Shutter Island för att undersöka det osannolika försvinnandet av en genialisk kvinnlig massmörderska, som tycks ha rymt från ett låst rum på det ogenomträngliga Ashecliffe Hospital. Omgivna av snokande psykiatriker och livsfarliga psykopater på en avlägsen, vindpinad ö förstår de båda poliserna snart att inget är som de först trott.
Med en orkan i antågande går undersökningen undan. Men i takt med att stormen eskalerar, trappas även misstankarna och mysterierna, det ena mer förfärande än det andra, upp. Det antyds och ryktas om mörka konspirationer, tveksamma medicinska experiment, tankestyrning, hemliga avdelningar och till och med övernaturliga fenomen på fängelseön. I de mörka korridorerna på ett sjukhus plågat av dess ondsinta patienter och minst lika illvilliga läkarpersonal börjar Teddy ana att ju närmare sanningen han kommer, desto fler av sina egna djupgående och förkrossande rädslor måste han konfrontera. Han inser även att han kanske aldrig kommer att kunna lämna ön levande.

Text och bild är lånad från cdon.
Did you hear about the Morgans? (Sarah Jessica Parker, Hugh Grant)
New York-paret Paul och Meryl Morgan är framgångsrika inom sina karriärer som advokat respektive mäklare men på det privata planet är det katastrof och de har separerat sedan en tid. Efter en middag där Paul försöker försonas med Meryl blir de vittne till ett mord och eftersom det är kopplat till maffian är de illa ute.
De får nya identiteter och förs till staden Ray, Wyoming där de ska hållas gömda av sheriffen Clay och hans fru Emma. Det blir en prövning för det grälande paret långt från storstaden bland cowboyhattar, grizzlybjörnar, öppna vidder och en mördare som måste tysta två ögonvittnen…

Text och bild lånad från tv4.se

The Rebound (Catherine Zeta-Jones)
Sandy, upon discovering her husband's infidelity while watching her son's birthday video, leaves the suburbs and moves into the city. She gets an apartment that's above a coffee house where she befriends one of the workers, Aram, a guy whose wife only married him so she could get a green card. Aram's family thinks he's wasting his life and education by working in the coffee house. Soon after moving into the apartment, Sandy hires Aram to be her nanny while she takes on work for the first time since her children where born. It isn't long when Aram and Sandy find they get along wonderfully and start to date. But the question is: is their relationship real or is it, in fact, just a rebound for both of them?

Text och bild är lånad från imdb.com

The Blind Side (Sandra Bullock)
Den sanna historien om Michael Oher, en hemlös afroamerikansk yngling från ett trasigt hem, som tas in av familjen Touhy, en välbärgad, vit familj, som hjälper honom att uppnå sin fulla potential.
Text och bild är lånad från cdon.se
It's Complicated (Meryl Streep, Steve Martin, Alec Baldwin)
Jane är mor till tre vuxna barn, äger en blomstrande restaurang i Santa Barbara och har, tio år efter skilsmässan, ett vänskapligt förhållande till sin exmake, advokaten Jake. Men när Jane och Jake reser bort tillsammans för deras sons collegeexamen börjar saker och ting bli komplicerade. En oskyldig måltid tillsammans leder till något ingen av dem hade kunnat förutse – en kärleksaffär. Då Jake är omgift med den mycket yngre Agness har Jane helt plötsligt blivit den andra kvinnan. Fångad mitt i den pånyttfödda romansen är Adam, en arkitekt som anställts av Jane för att designa om hennes kök. Även Adam läker såren från en skilsmässa men faller snart för Jane. Han inser dock snart att han blivit en del av en inveckladkärlekstriangel. Bör Jane och Jake försöka gå vidare med sina liv eller kan det vara så att kärleken är ljuvligare vid andra försöket? Det är.. komplicerat.

Text och bild är lånad från cdon.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar