måndag 10 maj 2010

Deprimerande

I dag fick jag ett ryck och startade upp urrensningen av skrubben. Tyvärr blir det aldrig bra där inne av tre olika orsaker, trappen ska byggas för och taket ska göras klart i skrubben, dörren in till tvättstugan ska byggas för och förrådet ute på gården ska rensas ur och fixas till. Tanken är ju att mycket av det som trängs i skrubben ska ligga i förrådet ist, men där går det just nu inte att få in några fler grejer.

Deprimerande att se hur stökigt det är trots att jag lagt ner tid och möda på att städa, men innan jag satte fart så kunde man bara kliva in någon dm in i skrubben sedan var det tvärstopp, så lite bättre blev det.

Sjukt hur mycket grejer man samlar på sig. När man är fem personer i familjen måste man tyvärr ha minst 3-5 av alla saker, fem par skridskor (och då alla tre barnen tidigare spelade hockey finns div skydd gånger tre), fem par fotbollsskor och benskydd, tre hockeyhjälmar, tre slalomhjälmar, fyra par inlines, fem par slolomskidor, stavar och pjäxor, osv. Dessutom har ju tonåringen en förmåga att växa ur saker så det ligger ju ett antal grejer på hög och väntar på att bröderna ska växa i dem.

Blev ju ännu mera saker i skrubben när mannen åkte till Kina vid flera tillfällen på jobb och varje gång han kom hem var väskan full med jackor, skor, t-shirts och annat skoj. Alla dessa jackor trängs nu med varandra i skrubben och de är så många att man lätt glömmer bort att använda dem.

Gjorde iaf en liten urrensning, blev till slut sex påsar till återvinningen och fyra till soporna. Tills mannen kom hem från jobbet vill säga, nu ligger tre av påsarna i skrubben igen och ska skänkas till en jobbarkompis (det sa han för över en månad sedan också men när grejerna ligger kvar i skrubben dag ut och dag in tröttnar jag och skickar dem till Biståndsgruppen ist). Så jag hoppas han tar med dom till jobbet på onsdag för annars åker de ut!
Svårt att tro att det ser ut så här i skrubben när den är städad *skäms*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar