fredag 2 april 2010

Ungsstekta kycklingben

Tyckte mannen var förtjänt av en riktigt god middag efter att ha slitit hårt på jobbet i över 19 timmar. Han skulle enligt schemet ha jobbat natt och tog utöver nattskiftet på sig förmiddagsskiftet, och pga av ett maskinhaveri blev det nästan ett halvt eftermiddagsskift också.

Såg ett recept härom veckan på ungsstekta kycklingben som lät lockande, och i dag var det dags att testa. Skivade lite potatis, palsternacka, morötter, purjolök och vitlök som jag rostade i ugnen och serverade till kycklingen. Blev hur gott som helst =)
Mätt och belåten somnade mannen på soffan redan vid 19.30 tiden, har lite sömn att ta igen nu efter en hård nattvecka på jobbet.

Ingredienser
2 kg kycklingben
1/2 dl honung
1/2 dl mango chutney
3 tsk curry
2 msk kinesisk soja
nymalen svartpeppar

Gör så här
1. Krydda kycklingbenen med 1 msk flingsalt och 4 krm peppar. Rör ihop övriga ingredienser i en stor bunke. Tillsätt kycklingen och blanda väl. Lägg i dubbla plastpåsar.
2. Låt kycklingbenen marinera minst ett par timmar före tillagning, gärna över natten.
3. Sätt ugnen på 175°C. Lägg över kycklingen i en ugnssäker form och tillaga i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna något.

Recept och bild kommer från ica.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar