söndag 14 februari 2010

Glada Hudik-teatern och Måns

Om någon missade gårdagskvällens inslag med Glada Hudik-teatern, klicka på länken och njut. Inte nog med att de sjunger bra, de har en man med sig som spelar trumpet gudomligt bra.

Glada Hudik-teatern i Melodifestivalen
I Melodifestivalens andra deltävling i Sandviken står Glada Hudik-teatern för mellanakten.
Gruppen och deltagarna är en riktig framgångssaga och hela ensemblen – 110 personer – ska till sommaren åka till New York och spela teater.
Glada Hudik-teatern är en grupp med utvecklingsstörda och normalstörda som arbetar tillsammans och som har fått ett enormt publikmottagande i Sverige. Över 120 000 personer har sett föreställningen Elvis och publiksiffran växer stadigt. En tv-dokumentär spelas in om gruppen, ett långfilmsmanus ligger klart och medlemmarna i Glada Hudik ska alltså åka till New York i sommar för att spela sin Elvis-föreställning på Brooklyn Academy of Music (BAM).


I den grupp som uppträder i Melodifestivalen ingår Theresia Widarsson och Ellinore Holmer. När Theresia började i Glada Hudik-teatern för fem år sedan gömde hon sig på toaletten och vågade inte komma ut, eftersom hennes schizofreni tog över. Fem år senare står samma tjej och sjunger för över 20 000 personer under Allsång på Skansen. För Ellinore, som har Aspbergers syndrom, har teatern och främst musiken blivit hennes väg ut i samhället.

I den medverkande kören finns också följande skådespelare från Glada Hudik-teaterns ensemble:
Toralf Nilsson är mannen som spelar Elvis. Han älskar att sjunga och spela teater och kommer aldrig att sluta med det. Toralf är dessutom en riktig hockeyfanatiker och med all säkerhet Brynäs största fan.
Mats Melin är ICA-Jerry med hela svenska folket och har nästan 300 000 vänner på Facebook.
Maja Carlsson är gruppens stora, lilla stjärna som alltid river ned mängder med applåder. Hon har en fenomenal känsla för tajming i sitt agerande.
Sofia Zeider spelar Elvis flickvän i uppsättningen. Hon kommer från en teatersläkt och har vid sidan av sitt teaterarbete också en dröm om att få arbeta i en blomsteraffär och göra brudbuketter.
Bo Östlin är en riktig teaterräv, som varit med i teaterns alla produktioner. Fritiden ägnas gärna åt tv-tittande och då speciellt Walt Disney-filmer.
Lotta Danielsson läser mycket på sin fritid. Hon skriver dikter, gärna om kärlek, och vill helst av allt bli skådespelerska på heltid.
Texten är lånad från GHTs hemsida


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar