söndag 21 februari 2010

Ännu mera snö på taken, hur mycket mer kan det komma?

I går snöade och blåste det, hela natten likaså. Men nu på morgonen verkar det ge med sig, tur är väl det med tanke på snömängden som nu ligger överallt på våra tak och gårdar. Var ju lite orolig över taket redan för någon vecka sedan och den känslan har ju bara spätts på med samma takt som snön har kommit. Tidigare låg snön i ett jämt lager på taken, men nu har den blåst upp i drivor mot äldsta sonens fönster.


Försökte fota snömängden från båda hans fönster, men det blir liksom inte samma sak som att se hela snötäcket med blotta ögat. Normalt sett sitter fönstret några dm ovan takpappen, men nu är det över 1 m snö på vissa ställen, ligger en stor driva snett utanför hans fönster.


Genom det andra fönstret kan man inte ens se ut eftersom snön ligger packad mot fönstret 2 dm upp på rutan och sedan ligger en driva uppblåst med en liten luftspalt halvvägs upp på rutan, därav alla is.


Den stackars busken utanför vårt uterum som jag tyckte synd om redan för en vecka sedan har nu fått ännu mer snö på sig. Undrar hur den kommer att se ut till våren?!

u
u
u
u
u
u
u
u
u
u
u
u
u................................................................
Eftersom kaminen inte fått någon skorsten ännu pga av snömängden på taket så eldar vi för fullt med kaminbränsle ist. Går ju bra det med, men det enda kruxet är att vi inte kan stänga dörren för då kvävs elden, kaminbränslet behöver tydligen mycket mer syre än om man eldar med ved.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar