söndag 17 januari 2010

Mustig valnötskaka

200 gram valnötter
150 gram smör, rumsvarmt
1,5 dl råsocker
4 st ägg
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk kanel, malen
1 st citron, rivet skal av
1 st äpple, rivet
1 dl russin blonda, alt vanliga
florsocker, till dekoration

Tillagning
8 - 10 bitar

1. Sätt ugnen på 175 grader. Kör valnötterna i mixer eller hacka grovt för hand.
2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen och blanda väl.
3. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt det och rör till en smet.
4. Rör sist i rivet citronskal, äpple och russin. Häll i en smord och bröad form och grädda ca 30-35 minuter.
5. Pudra över lite florsocker när kakan svalnat

Bild och recept kommer från tasteline.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar