onsdag 6 januari 2010

Köldchock


Termometern visar hiskeliga -27,6 grader *brrr*
Fotografen (jag) ber om ursäkt för den extremt dåliga bilden, men termometern sitter fast i en sladd och kan inte flyttas.

För 10 minuter sedan visade vår termometer på hemska -27,6 grader, innetemperaturen står på 14,3 eftersom den står i fönstret. När mannen kom hem från jobbet vid sextiden var det -28,9 grader.

Har redan varit ut en sväng i kylan, var och hämtade sonen som lanat och först kändes det inte så farligt kallt, men sista biten var tuff. Det stack och gjorde ont i skinnet i ansiktet. Igår gjorde jag misstaget att inte sätta på mig täckisar när jag gick till jobbet, är bara 8 minuters promenad från parkeringen till kontoret. Samma sak där, halvvägs till jobbet började det sticka och värka i låren och under hela dagen hade jag ont i skinnet på högerlår (då var det bara - 18 grader). Tror man ska tänka sig för när man går ut, även om man bara ska åka bil från A till B, för bilen kan gå sönder och då blir man sittandes i tunna kläder i en bil som blir kallare och kallare. Man förfryser sig snabbare än man tror.

Småkronorna då? Jo, de tog sitt brons efter 11-4 vinst mot Schweiz men jösses vad de hängde läpp efterråt. Jag förstår dom, ett brons är inget man eftersträvar, det är guldet man vill ha. Men jag tycker iaf de varit duktiga, det är små marginaler och det gäller att vara på topp hela tiden och tyvärr misslyckades de mot USA och då blir det så här. Vi går för guld nästa år igen!

Finalen vanns tidigt i morse av USA, som bröt Kanadas svit med fem raka JVM guld. Nog om juniorhockey nu, känns som jag tjatar rätt så rejält om den, men det är så roligt att se dom =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar