söndag 31 januari 2010

Hemma igen

Eftersom mannen var bort på lite galej med jobbet i fredags åkte jag på att köra till Stockholm...oj, vilken pärs det blev. Att det är halt ute, det kan jag ta. Men snörök??? Snöröken kom och gick under en halvtimmes tid. Såg inte mer än en meter när det var som värst och även de perioder som var lite lugnare var jobbig iaf, för snön blåste och virvlade på asfalten så jag blev alldelens illamående (blev som sjösjuk av att titta på snöns framfart). En bit före Uppsala kunde jag äntligen ta mig förbi boven i dramat...två långtradare. Sedan var det full fart på bra väglag mot Solna.

Efter att ha varit osams med GPS:en en stund hittade vi fram till deras lägenhet. Gud, vad mysigt de hade gjort det på så kort tid. Var hur fint som helst =)

Stannade bara en kortis innan vi fortsatte, med mycket trixande med GPS:en...den gillar inte vägbygget vid Norra länken, mot Scandic Park inne på Karlavägen. Fick ett toppenmysigt rum (se bilden nedan) som för en gång skull stämde överrens med bilderna på deras hemsida. Fort som sjutton in i duschen och sedan taxi till Kungsholmen.

Åt en otroligt god middag på Mamas and tapas (vet att jag tjatar om det stället, men maten är verkligen god) bestående av fyra tapasrätter; grillade räkor i aioli, paella, små grillade kycklingspett samt lufttorkad Serranoskinka med melon.

Skyndade oss vidare med tunnelbana till Chinateatern och bänkade oss på balkongen för att titta på Hairspray. Hade ju tyvärr inte världens bästa platser så man missade rätt så mycket känsla pga avståndet. Klart sevärd även om jag hade förväntat mig mer. Mannen var inte riktigt lika positiv. En mysig stund och många skratt blev det.

Otroligt trötta tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellet och skickade skamset ett sms till lilla snuttan om att "pensionärerna" inte orkade med någon fest och utgång. Handlade med oss lite glass och annat gott och kröp sedan snällt ner i en skön hotellsäng och ställde klockan på nio.

Vaknade pigga och utvilade och intog sedan en toppenbra hotellfrukost. Blir lätt att man föräter sig när det finns så mycket gott att välja på, men jag lyckades behärska mig. Tog lite äggröra och bacon, smörgås med massor av skinka och grönsaker, en kopp kaffe och lite frukt till färdkost.

Upp på rummet för att packa färdigt och checka ut innan vi for till Solna för att parkera bilen. Alla fyra tog tunnelbanan in till city för att äta lunch samt shoppa lite. Lunchen fick bli på Kungshallen, brukar normalt sett vara toknöjd efter varje gång jag varit där, men idag blev jag grymt besviken. Av någon anledning övergav jag den restaurang jag brukar handla i och tog den bredvid ist...skulle jag ju INTE ha gjort =(

Hur som helst tog vi oss ut på stan, traskade in i en massa butiker och männen såg mer och mer uttråkade ut. Ärligt talat är inte shopping min grej heller, hatar ju när det blir mycket folk, köer och att behöva springa in och ut ur provhytter. Undvek dock provhytterna genom att handla utan att prova (var faktiskt bara en tröja som inte passade, allt annat satt som klippt och skuret). Fick två svarta, långa cardigans utav lillsnuttan och hennes lika gulliga andra hälft, tack så mycket kära ni! Hittade också en svart skjortklänning (hmmm, jag är en väldigt svart människa jag vet), en svart och grårandig t-shirt samt en svart och vitrandig likadan. Trötta efter all shopping gick vi till ett kafé för att dricka latte och äta lite onyttiga kakor.

Tiden går fort när man har roligt så strax därpå var det dags att leta oss hem mot Viken igen.

Var skönt att se att de små barnen (vet att de till åldern inte är så små längre, men hon har ju trots allt varit "vår" lilla bebis) hittat ett sånt fint hem att bo i, och att de trivs och mår bra. Och eftersom ni nu skaffat ett extra rum kanske vi tom sover över nästa gång.

Hemresan gick bra, lungt på vägen och ingen snörök. Nu är vi hemma i fattigdom och elände igen. Men det är rätt så skönt det med. Ska strax krypa ner i min sköna säng med en vetevärmare (mannen jobbar natt så jag har ingen att värma mina kalla fötter på).

I morgon är det bokslutsdags igen. Förhoppningsvis ska vi även komma ett steg närmare årets höjdpunkt i morgon...hoppas, hoppas, hoppas...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar