söndag 27 december 2009

Julafton

Årets julafton var från min sida inte det minsta efterlängtad, var svårt att finna glädje när den person som stod för all stämning är borta. Men vi gjorde det bästa av situationen. Jag och de två minsta åkte hem till min mormor på fm för att få säga god jul och ge henne en stor kram, blev kvar där över en timme. Efter att sett att hon är piggare (har varit riktigt dålig i flera veckor av ros) kunde jag åka hem med en mindre klump i magen. Passade på att ta en liten julbild därhemma, hon har fått en sådan söt liten adventsgran hon är så nöjd med.


När vi kom hem skyndade vi oss att bli klara för att åka till min moster och morbror, de hade godheten att bjuda in oss i år för att kanske skapa en ny liten tradition. Vi känner oss alla lite vilsen när så många års traditioner bara är borta. Efter att ha ätit en massa god julmat samlas vi i vardagsrummet för julklappaöppning och sedan Kalle Anka. Hade en jättemysig em och allra bäst tror jag lillen trivdes som hade Alice bredvid sig hela tiden.


Så var det dags att skynda vidare igen, klockan 18 väntar vi våra närmasta hem till oss på lite glögg och gröt och julklappsöppning. Mannen har slitit som ett djur dagarna innan för att få huset i någorlunda ordning, och kaminen stod så fint på sin plats när gästerna kom.


Ja, julen blev inte så illa trots allt. Men det gör verkligen ont när man saknar någon så mycket...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar