torsdag 12 november 2009

Pinocchiotårta


Sockerkaksbotten:
75 g smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
4 msk mjölk

Marängbotten:
5 äggvitor
2 dl socker
50 g mandelspån

Fyllning:
3 dl grädde
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smörj ett ett bakplåtspapper och lägg i en långpanna
  • Rör smör och florsocker poröst
  • Tillsätt äggulorna en i taget
  • Blanda ner mjöl, bakpulver och mjölk
  • Bred ut i långpannan
  • Vispa vitorna till ett hårt skum
  • Vänd ner sockret och vispa till hårt skum igen
  • Bred marängen lite ojämt över smeten i långpannan
  • Strö över mandelspånen
  • Grädda i nedre delen av ugnen tills marängen fått fin färg och sockerkakan är torr, ca 20 min
  • Låt kakan svalna något
  • Lossa kakan från bakplåtspappret
  • Dela den på mitten
  • Bred vispgrädde på den ena botten med marängsidan uppåt
  • Lägg den andra botten ovanpå med marängsidan uppåt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar