torsdag 23 juli 2009

Här händer det grejer minsann

I två dagar har han stått och slitit med slipmaskiner men nu när man ser resultatet så tror jag det är värt det (lätt för mig och säga som sluppit slitgörat haha)

Golvet i uterummet är ljust och lent, blev hur bra som helst. Nu har vi hunnit behandla det med tre lager gul såpa och under två månaders tid ska golvet behandlas en gång i veckan för att ge det ett slitstarkt skydd. Nu är det bara tapet som saknas, sedan är uterummet helt klart =)

När golvet var klart gick han lös på vår äckliga trapp. Efter lite hyvlande och en massa slipande är även den ljus och len som en barnrumpa. Tidigare gjorde det ont att gå upp och ner i trappen, nu är det bara mjukt och skönt. Även om det är en massa jobb kvar att göra med trappen är ändå grovjobbet klart och det känns helt underbart.

Har en kollega på jobbet som alltid säger att verktyg är den bästa presenten att ge till pojkar/män som fyller år. Jag är beredd att utvidga den tesen till även kvinnor, är så grymt imponerad av alla bra verktyg som finns på marknaden. I alla år har vi kämpat oss fram med billigt skit, sedan fick vi en Makita skruvdragare och en Devalt kapsåg och nu dessa fantastiska slipmakiner som vi hyrt. Vill aldrig mer ha ngt att göra med vårt billiga skit vi har skåpen fyllda med. Tyvärr tillåter inte vår ekonomi att köpa en massa dyra verktyg, men en del saker kan man faktiskt hyra vid behov för det är inte så överdrivet ofta man använder vissa saker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar