torsdag 18 december 2008

Känns inte roligt

Blev ett mindre roligt slut på en redan stressig och tung dag. På jobbet börjar det tjafsas och tjatas om allt sånt som normalt brukar komma till diskussion vid årets slut, så allt är väl som det ska vara antar jag. Blir inte mycket gjort bara när allt ska blötas och stötas fram och tillbaka. Är eg bäst att gå dit på en röd dag, ingen telefon som ringer, inga mail som plingar till i mailboxen och inga andra där som kan störa, underbart tyst och lugnt bara. Brukar dra på radion på hög volym och sedan arbeta mig igenom alla högarna, så får det nog bli nu i julhelgen också.

Fick för mig att vi skulle åka till Rusta och köpa ett ljusnät till julgranen och där hittade vi även en ny fin stjärna att sätta i toppen av granen. Fick lite främmande av mina små gummor och även om det inte finns några bra besked att få ännu, så fanns det inte heller några dåliga *pustar ut tillfälligt*. När de har gått hem bestämmer jag mig för att ta tjuren vid hornen och gå ut och hämta in jullådorna. Nu börjar det jobbiga...

...gluttar lite försiktigt i lådorna med, handskbeklädda händer, efter att ha dammsugit upp överblivet råttgift. En av lådorna döms ut direkt då jag ser tydliga spår av mössen, återstår alltså fyra stycken som bärs bort till ytterdörren. Ser till min stora förtvivlan att de har varit på min dyra älskade tomte *snyft*. Utanför ytterdörren börjar operation granska in i minsta detalj, dvs. glutta, lyfta försiktigt, ruska omsorgsfullt och syna noggrant alla tomtar, ljusstakar, etc. Kartong ett och två går bra, men i nummer tre ser jag nya spår efter möss och den åker genast åt sidan. Återstår bara den fjärde kartongen, där alla sakerna till julgranen är, börjar bra, men efter att ha lyft på några saker ser jag var mössen har haft sitt julbord i år. De har ätit upp våra halmbockar och använt julgransfoten som fat. Känner att jag är nära att kräkas. Gråtfärdig inser jag att det kommer att bli en jul utan julgran eller så måste vi köpa allt nytt.

Ska det behöva vara så här? Kan man inte utrota dessa äckliga små djur på nåt sätt? Och hur gör jag med alla saker i förrådet? Jag vill inte ta på något mer därutifrån!!! Jaja, det får bli en annan dags bekymmer. Köper helt enkelt en ny gran i morgon och fot och kulor får jag låna av min mamma som har fullt av kartonger överallt och därmed inte plats för en gran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar