onsdag 24 december 2008

Julafton

Nu är julen snart slut för denna gång och alla är mätta och glada. Barnen är nöjda över sina julklappar och sitter nu i soffan och äter lite av sitt typ fyra kilo godis de fått i julklapp.

Dagen började med sovmorgon och sen frukost innan vi packade in oss i bilen för avfärd mot julfirandet. Tog en sväng förbi kyrkogården för att tända ett ljus för barnens farfar. Blev inte riktigt den glada julafton jag sett fram emot eftersom min morfar var jättedålig. Att han hade ramlat i fredags och slagit bakhuvudet visste jag, men att han var så här dålig kunde jag inte ens drömma om. Var extremt jobbigt att se han ha så ont, dessutom sluddrade han så mycket att det var svårt att höra vad han sa. Han får visserligen väldigt starka mediciner, men hur vet man att det är medicinerna och inte en blödning i hjärnan som gör att han sluddrar.

Blir så arg och besviken på svensk sjukvård, här betalar vi hur mycket skatt som helst och vad får vi för det? Hur kan man skicka hem en svårt medtagen man som har slagit huvudet så hårt att han tuppat av med orden: "Det kan hända att det är en liten blödning i hjärnan men det märker vi inom några veckor." Jaha, om det nu är en blödning i hjärnan och man inte tar hand om den i tid så kan det faktiskt hända att man stryker med i slutändan! Tur att moster kliver in och ringer upp hälsocentralen och talar om att vi inte godtar något annat än en röntgen. Och till slut fick han en röntgen och ett löfte om att läkaren ringer upp när de läst av plåtarna. Men tror du läkaren ringde?

Känns inte bra just nu att veta att han ligger på sängen på ovanvåningen och sover hela dagarna och nätterna och mormor skröplig som hon är har svårt att ta sig upp för trappan. Vem kollar till honom med jämna mellanrum?

Har haft mamma, svärmor med karl samt syrran med sambo här på besök nu på kvällen. Många julklappar blev det. Syrrans sambo är basist så han spelade lite med sonen och sedan lyssnade vi på deras nya låtar. Ruskigt bra är de, lyssna själva:

http://www.crystallight.se/

God Jul på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar