tisdag 25 november 2008

Ryttarkakor

4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
6-7 msk kakao
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
175 g smör
-
75 g smör
2 dl socker
1 1/2 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 påse kokos (200 g)
-
  1. Vispa ägg och socker pösigt.

  2. Rör ner de övriga ingredienserna.

  3. Häll smeten i en pappersklädd långpanna (30 x 45 cm).

  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter i 225 graders.

  5. Blanda smör, socker, grädde och sirap i en kastrull.

  6. Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning, så att smeten inte bränner vid.

  7. Tillsätt kokos och koka ytterligare någon minut.

  8. Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter, eller tills kokostäcket fått vacker färg.

1 kommentar:

  1. Bakade dessa kakor i går. De är ju helt underbart goda! Tack för att du delade med dig av receptet.
    Hälsningar Karin

    SvaraRadera