måndag 24 november 2008

Kärleksmums (Snoddas)

150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 msk skiktad kakao
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
-
75 g smör
2 msk kallt kaffe
1 msk skiktad kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker
-
kokos eller strössel till garnering
  1. Smält margarinet och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda vanillin, kakao, mjöl och bakpulver i en egen skål.
  4. Häll i mjölblandning, mjölk och margarin omväxlande i äggsmeten.
  5. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 30×40 cm.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 15 min.
  7. Låt kakan svalna.
  8. Smält under tiden matfettet till glasyren.
  9. Tillsätt kaffe, kakao, vanillin och florsocker under omrörning.
  10. Bred glasyren på kakan. Strö på strössel.
  11. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Rutorna går utmärkt att frysa.