lördag 22 november 2008

Huset


För lite mer än två år sedan slog vi äntligen till och köpte oss ett alldelens eget hus. Eftersom vi aldrig kommer överens om någonting är vi van att kompromissa och då barnen rotat sig i den stadsdel vi redan bodde i blev flytten inte speciellt lång, bara runt 100 meter. Närheten till skola, vänner och fritidsaktiviteter spelade en avgörande roll i beslutet om var vi skulle bo.


Vi gick på visningen och lade ett bud och huset var vårt. Genast började planeringen av hur slutresultatet av rusten skulle se ut samt vad som var prio ett osv. Ojoj vad vi har pumpat in pengar på detta projekt och två år senare har vi kommit en bit på vägen men målsnöret är en bra bit bort.

Fasaden var verklien prio 1. Färgen på huset skulle föreställa grönt, men sydsidan hade en mer brunsvart nyans efter att inte blivit målad sedan 1982. Efter att ha rådfrågat våra grannar (bor i ett kedjehus) föll valet på grått med röda knutar och mörkgråa foder. Så första sommaren var det målning för hela slanten och även denna sommar har vi slitit hårt med fönster och soldäck. En takläcka gjorde att vi blev tvungen att riva taket på uterummet och bygga ett nytt i plåt. Min förhoppning är att hela taket såsmåningom ska bli plåtbeklätt, det är verkligen ett lyft för alla hus att byta sina papptak till plåt!

Invändigt hann vi rusta vardagsrum och alla fyra sovrummen innan vi flyttade in och nu i våras var det dags för köket att bli helt utbytt (bilder kommer så fort jag får tillbaka vår kamera). Just nu är alla verktyg och färgpenslar undanlagda för en välbehövd vintervila när mannen är på utlandstjänst. Men så fort våren kommer är det dags att färdigställa taket i kök och hall samt uterum.
Men som alla husägare vet så tar det aldrig slut med projekt...